Søskende & hydrocephalus

top_vera

Der kan være hårde livsbetingelser, at have en bror eller søster med hydrocephalus. Især, hvis denne er plaget af mange operationer og indlæggelser. Søskende skal så undvære den hverdag, de kender og som er tryg. Ved indlæggelser skal børnene undvære deres bror/søster og den ene af forældrene, som er medindlagt. Det kan tage kortere eller længere tid.

For mange børn er det vigtigt at deres egen hverdag ligner sig selv mht skole, institution, legeaftaler, fritidsinteresser og sengetider. Det er en måde, at bevare lidt af trygheden – og også en måde, hvor de ikke føler sig tilsidesatte i forhold til , hvis deres hverdag skulle passes ind med henblik på den syge bror/søster og daglige hospitalsbesøg.

Udenfor indlæggelsesperioderne, hvor hverdagen igen normaliseres, er det også vigtigt at have et særligt fokus på de ikke syge søskende. Ofte må de nemlig tage særligt hensyn til deres bror/søster, der har hydrocephalus – og som måske er sensitiv overfor lyde og vild leg.

Det kan være en rigtigt god idé at få passet barnet med hydrocephalus, så de raske søskende og forældrene kan lave noget sammen, hvor der ikke skal tages specielle hensyn.

Det allervigtigste er at mærke efter, hvad der passer ind i lige præcis jeres familie. At finde ud af, hvordan I får anerkendt børnenes følelser og behov.

Søskende til hydrocephalusbørn kan få gratis psykologhjælp hos Børn, Unge & Sorg, der er specialiserede i at hjælpe børn, hvis søskende eller forældre er alvorligt syge. Se mere på Børn, Unge & Sorgs hjemmeside:
www.bornungesorg.dk

0 kommentare

Skriv en kommentar

Deltag i diskussionen
Skriv dit bidrag herunder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *